Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Μαθήματα Δημοκρατίας από την "Ελεύθερη" Ωρα

                                                                 

<<Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 "ανώμαλους"
Βουλή-Τραβεστί
Ξύλο στην κάθε "αδελφή" 
Όταν ο Λαδάς επί "κακής χούντας" κούρευε τους μαλλιάδες 
και πλάκωνε δημοσιογράφους που έλεγαν τον Μέγα Αλέξανδρο 
ομοφυλόφιλο!>>. Κι όμως...Δεν είναι σλόγκαν της Χρυσής Αυγής, σ' αυτή την περίπτωση τουλάχιστον...


Είναι επίσημα τυπωμένο σ' ένα μέσο, τρόπος του λέγειν, έκφρασης της Δημοκρατίας: Στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα,στις 11 του μήνα, τυπωμένο με τεράστιους τίτλους, bold, με θαυμαστικά έτσι μην τυχόν και δεν καταλάβουμε το μεγαλείο αυτής της δημοσίευσης.

 Βέβαια, για να χρυσώσουν λίγο το χάπι του αναγνώστη και να "τιμήσουν" τη νοημοσύνη του βάζουν και εισαγωγικά στις λέξεις "Ανώμαλους" και "Αδελφή", γιατί εντάξει μ' αυτό τον τρόπο είναι γνωστό ότι μπορείς να λες ότι θες. Όπως συμβαίνει άλλωστε με τα αλάρμ...Απ' τη στιγμή που τα βγάζεις μπορείς πραγματικά να σταματήσεις όπου θες, ακόμα και να πας ανάποδα στην κυκλοφορία...Και αυτοί το ίδιο, με ένα σημείο στίξης πάνε ανάποδα στη δημοκρατία. 

Χωρίς πλάκα τώρα... Έχουμε αλλάξει πολίτευμα και δεν το έχουμε καταλάβει; Ρητορική ερώτηση μάλλον. Η συγκεκριμένη εφημερίδα όχι μόνο χρησιμοποιεί απαράδεκτες λέξεις για το νομοσχέδιο και τους βουλευτές που το ψήφισαν, αλλά προτρέπει και τη χρήση βίας σε κάθε άνθρωπο που τολμάει, άκουσον άκουσον, να έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η αναφορά στην "κακή χούντα" σε εισαγωγικά φυσικά γιατί δεν ήταν κακή και γιατί υπάρχει και καλή χούντα και στις μεσαιωνικές πρακτικές που χρησιμοποιούσε για να τιμωρήσει τους αντιφρονούντες, όπως κούρεμα μαλλιών, περιφορά στις πλατείες κι φυσικά πλάκωμα στο ξύλο.

Την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και την άσκηση δίωξης ζήτησε το Παρατηρητήριο για το Ρατσιστικό και Φασιστικό Λόγο στα ΜΜΕ, την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου
Χάρης Σαββίδης
Ελευθερία Κουμάντου».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα, με τα τα πρωτοσέλιδα της υποκινεί το ρατσισμό.

Nα σημειωθεί ότι, μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων υπέβαλε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης κατά κάθε υπεύθυνου, για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε το σχόλιο σας...