Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Το φαρμακείο που χαρίζει χαμόγελα



Η Μαρία, η χαμογελαστή και καλοσυνάτη φαρμακοποιός της γειτονιάς μας, έχει έναν καλό λόγο και μια λύση για όλους. Είναι κάτι σαν φαρμακοποιός-ψυχολόγος-εξομολογητής-ψυχαγωγός.

Κόσμος μπαίνει-βγαίνει διαρκώς, χωρίς να έχει απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλώς για να πει ένα καλημέρα, να πει το παράπονό του, να έχει κάποια αλληλεπίδραση σ' αυτά που λέει, έναν κοινωνό. Ζούμε σε τόσο δύσκολους καιρούς που αυτό είναι τόσο σημαντικό. Το να έχουμε έναν άνθρωπο άγνωστο να μοιραστούμε αυτό που νιώθουμε, να νιώσουμε συμπαράσταση στα οποιαδήποτε φύσης προβλήματά μας.

Όμως η Μαρία, είναι γνωστή και για τις πολύτιμες συμβουλές της. Σε μία εποχή, που οι άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι ή δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να πάνε σε γιατρό, κάποια συμβουλή θα ακούσουν, κάποια βοήθεια θα πάρουν. Σίγουρα δεν θα φύγουν προβληματισμένοι και νιώθοντας αβοήθητοι...

Και όχι μόνο αυτό... 

Συνάνθρωποί μας άνεργοι, χωρίς ασφάλεια ή άλλοι κάτω από το όριο φτώχειας, μπορούν να βρουν κάποιο φάρμακα που χρειάζονται από τις επιστροφές φαρμάκων από άλλους ασθενείς, που για τους χ ψ λόγους δεν τα χρειάζονται πια. 

Αλλά και οι τακτικοί της πελάτες, μένουν πάντα ικανοποιημένοι, καθώς πάντα βρίσκουν τα φάρμακα που χρειάζονται, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε έλλειψη και δεν μπορούν να τα βρουν ούτε στις μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων. Και φυσικά με όλες τις διευκολύνσεις, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να τα παίρνουν και να τα πληρώσουν αργότερα, αφού τα γράψουν στο γιατρό.

Όμως δεν μένει εκεί. Η Μαρία πηγαίνει η ίδια τα φάρμακα σε ασθενείς που είναι στο κρεβάτι, κάνει εμβόλια σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να πάνε οι ίδιοι από εκεί και όποτε την χρειαστείς έχει το κινητό της πάντα ανοιχτό για να σε συμβουλέψει και να σου δώσει ένα χέρι βοηθείας. Αλλά ακόμα και ψυχολογική στήριξη αν χρειαστείς, είναι πάντα εκεί.

Είναι ο αφανής ήρωας... Ας ενισχύουμε λοιπόν, τις μικρές συνοικιακές επιχειρήσεις και ας καταλάβουμε τι ουσιαστική βοήθεια προσφέρουν άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους. Ένα μεγάλο μπράβο!

Β.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε το σχόλιο σας...